امروز جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۵۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۷
پیش‌بینی‌ها محقق شد؛
از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد، موضوع تاب‌آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.
به گزارش کانون به نقل از نورنیوز ، پایگاه خبری المیادین به نقل از رسانه‌های اسرائیلی گزارش داد که نهاد امنیتی این رژیم در حال بررسی امکان کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده‌باش در ارتش است. رژیم صهیونیستی در آغازین روزهای دور جدید درگیری‌ها میان این رژیم و مقاومت فلسطین حدود ۳۶۰ هزار سرباز ذخیره ارتش را از سراسر جهان برای حضور در جبهه‌های جنگ فراخواند که بزرگترین فراخوان از زمان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده اکنون بیش از ۸ درصد از نیروی کار رژیم اشغالگر قدس به عنوان سرباز در جبهه‌های جنگ حضور دارند.

سایت انگلیسی فایننشال تایمز پیشتر با اشاره به خسارات هنگفتی که جنگ غزه از هفتم اکتبر به اقتصاد رژیم اشغالگر اسرائیل وارد کرده نوشت: تقاضا به‌طور کلی در اسرائیل کاهش یافته و شرکت‌ها درهای خود را بسته‌اند، به‌ویژه پس از اینکه مصرف‌کنندگان و کارگران برای سربازی به نیروهای احتیاط ارتش فراخوانده شدند شرکت‌ها از کارمندانشان  تخلیه شده‌اند.

حدود چهل روز قبل و پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد موضوع تاب آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.

اگرچه دولت اسرائیل با فراخوان صدها هزار نیروی ذخیره ارتش تلاش کرد تا با پیگیری راهبرد جنگ پرشدت و کوتاه مدت ضمن جبران شکست اولیه، اهداف تعیین شده شامل نابودی حماس و آزادی کامل اسرا را محقق سازد اما اکنون با گذشت بیش از چهل روز از آغاز جنگ و تحمل خسارت‌های سنگین انسانی و مالی به هیچ‌یک از اهداف تعیین شده دست نیافته و با بحران تاب‌آوری نیز روبه‌رو شده است.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اخیراً با انتشار گزارش اعلام کرد: هزینه روزانه عملیات نظامی علیه حماس  ۲۰۰ میلیون شِکِل (معادل ۵۵ میلیون دلار) است و این آمار، بدون احتساب خسارات اقتصادی روزانه ناشی از تعطیلی کارخانه ها و شرکت‌ها و آسیب‌های ناشی از موشک باران شهرهای اسرائیل است.

در یک نگاه کلی می‌توان تبعات مخرب عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی را شامل این مواردی چون؛ اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاه، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر، توقف پروژه‌های عمرانی بزرگ چون شهرک‌سازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش شدید نیروی‌کار، سقوط بورس، کاهش امنیت غذایی، کاهش ارزش شِکِل (واحد پولی رژیم صهیونیستی)، آسیب به خطوط انتقال نفت و گاز، کاهش سرمایه‌گذاری خارجی، توقف ورود گردشگران خارجی به سرزمین‌های‌اشغالی و کاهش درآمد توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی به دلیل توقف عملیات کشاورزی در مناطق جنگی، کمبود و نایابی کالاهای اساسی و کاهش شدید نرخ بهره‌وری در بخش‌های دولتی عنوان کرد.

بر همین اساس روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از قول مؤسسه اعتبارسنجی «استاندارد اند پورز» اعلام کرد که چشم‌انداز اعتباری رژیم صهیونیستی از وضعیت «ثبات» به وضعیت «منفی» کاهش یافته است. این مؤسسه دلیل کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را آثار عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد این رژیم اعلام و پیش‌بینی کرد که جنگ بیشتر از سه تا شش ماه ادامه نخواهد یافت.

مجموعه عوامل ذکر شده در کنار بحران‌های سیاسی و اجتماعی رو به تزاید در سرزمین‌های اشغالی نشان می دهد که دولت اسرائیل بدون دستیابی به اهداف اعلامی، عملا با بحران تاب آوری روبرو شده و اتخاذ تصمیم جدید برای  کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده باش در ارتش نیز با این هدف انجام شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نیازمندیها
مطبوعات و خبرگزاریها