امروز يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۹
کد خبر: ۱۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۹
این روزها حال و هوای شورا رنگ و بوی انتخابات هیات‌رئیسه به خود گرفته است. این موضوع به خوبی در مصاحبه‌ها و اظهارات فعالان سیاسی و اعضای شورای شهر به چشم می‌خورد چرا که هر یک به نوعی سعی دارند فرد موردنظر با گرایش خاصی یا همسو با طیف خاصی را برای ورود به رقابت انتخاباتی معرفی کنند.

انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران در سال‌های اخیر ورای یک امر جاری شورا بوده به نحوی که به میدانی برای رقابت ميان اصولگرايان و اصلاح طلبان به منظور انتخاب رئیس جدید تبدیل شده است، اگرچه به نظر می‌رسد دو طيف حاضر درشورا علی رغم برخي فرازونشيب‌ها، توانسته‌اند تاکنون به نسبت تعادل خوبي را در زمینه گرایش‌های سیاسی خود برقرار كنند.

اهمیت انتخابات هیئت رییسه شورای شهر تهران از آن جهت است که از یک سو این شورا به عنوان مجلسی محلی در سطح شهرها مطرح است که یک مرجع تصمیم‌گیری و نظارتی به حساب می‌آید و از سوی دیگر رییس انتخابی آن از لحاظ اداری و حقوقی داخلی و خارجی شورا و همچنین به لحاظ تصمیم گیری‌های انتخاب شهردار تهران دارای جایگاه ویژه ای خواهد بود. به خصوص اینکه در دوره‌های اخیر شورای شهر تهران حضور اصولگرایان و اصلاح طلبانی که از رسیدن به صندلی‌های بهارستان بازمانده‌اند را به خوبی می‌توان دید.

از این رو نگرانی بسیاری از کارشناسان حوزه شهری و شهروندان درباره نتیجه این انتخابات قابل درک است، البته اهمیت این موضوع زمانی دوچندان می‌شود که شورای شهر تهران را به عنوان الگویی برای سایر شهرها بدانیم که به تعبیر مقام معظم رهبری تهران به عنوان الگو و خط‌دهنده برای سراسر کشور مطرح است و این موضوع حساسیت انتخاب رئیس شورای شهر تهران را دوچندان می‌کند.
حالا، شمارش معکوس برای انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران در سال سوم آغاز شده است، شورایی که با افزایش تعداد افراد، در حال حاضر اعضای آن به ۳۱ نفر می‌رسید که ترکیب آن را تعدادی اصولگرا، اصلاح طلب و تعدادی هم مستقل تشکیل می‌دهند که این موضوع تا حدودی فضای دو قطبی را در این میان به وجود آورده است تا انتخابات تازه ‌ای را رقم بزنند.

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در خصوص برگزاری این انتخابات گفت: در ابتدا قرار بود این انتخابات در روز یکشنبه هشتم شهریور ماه و به صورت غیرعلنی برگزار شود اما با توجه به درخواست سایر اعضای شورای شهر تهران و به دلیل مسافرت دو عضو شورا (مختاباد و تندگویان) مقرر شد این انتخابات روز سه‌شنبه دهم شهریور ماه برگزار شود.

با داغ شدن تنور انتخابات، بازار گمانه‌زنی‌ها هم رونق گرفته است؛ در حال حاضر جریان اصلاحات و اصولگرایان برای انتخابات رئیس و هیئت رئیسه شورا وارد عمل شده‌ و در تلاش هستند تا دو، سه نفری را که وابسته به جریانی نبوده و به صورت مستقل عضو شورا شده‌اند را در حلقه خود داشته باشند تا بتوانند از این ظرفیت برای تاثیرگذاری در انتخابات استفاده کنند. البته به نظر می‌رسد مانند دوره‌های گذشته این آرای نامعلوم باشند که نتیجه نهایی را در این انتخابات رقم بزنند و این در روزهاي باقيمانده بر حساسيت انتخابات هيئت رئيسه افزوده است.

همچنان که انتخابات دو سال گذشته شورا نیز با حاشیه‌هایی زیادی همراه بود و «احمد مسجدجامعي» با ۱۶ رأی از بين ۳۱ عضو شوراي چهارم به عنوان رئيس انتخاب شد و «مهدي چمران» پس از دو دوره متوالي، رياست شوراي شهر پايتخت را به وي واگذار کرد، که دراین انتخابات الهه راستگو، هادي ساعي و عباس جديدي رأی خود را به نفع مسجد جامعي براي رياست شوراي شهر به صندوق انداخته بودند، اما در سال دوم اين شورا وي با کسب ۱۳ رأي در مقابل ۱۸ رأي از رياست اين شورا برکنار شد و رياست شوراي شهر مجدداً به مهدي چمران رسید، لذا این دور از انتخابات نیز با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود و هر کدام از طیف‌ها به دنبال کاندیدای مورد نظر خود هستند.

مهدی چمران و احمد مسجد جامعي دو گزینه شاخص میان اصولگرایان و اصلاح طلبان هستند، اما احتمالاتی وجود دارد که مرتضي طلايي نايب رييس فعلي شوراي شهر نيز با توجه به سابقه‌اش در شوراي شهر گزينه احتمالي اصولگرايان باشد، اما به نظر می‌رسد که چمران به عنوان فردی با تجربه، کاریزماتیک و توانمند مورد توجه اعضای اصولگرای شورا بوده که و تنها گزینه اصولگرایان است.

اقبال شاکری، رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه به نظر من با توجه به رضایت نسبی که از هیات رییسه وجود دارد شاهد تغییر زیادی نخواهیم بود، گفت: اصولگرایان جلسه مشترکی برای انتخاب هیات رییسه برگزار نکرده‌اند، اما از آنجایی که شورا و شهرداری تعامل خوبی در یک سال گذشته داشته و اداره جلسات نیز بهتر بوده است، گزینه اصولگرایان چمران خواهد بود.

شاکری در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند در زمان مدیریت مسجدجامعی تعامل شورا با دولت بهتر بوده است، گفت: در حال حاضر هیچ عدم تعاملی با دولت وجود ندارد.

همچنین پرویز سروری، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که مدیریت آقای چمران به عنوان یکی از چهره‌های معروف و شاخص شوراهای اسلامی شهر تهران عملکرد بسیار مناسبی داشته است خاطرنشان کرد: بنده در انتخابات سال سوم هیات رئیسه شورای شهر به آقای چمران رأی خواهم داد؛ اما درباره عملکرد و یا نقاط ضعف و قوت دوره اول و دوم اظهارنظر نمی‌کنم. به طور کلی سال اول عملکرد شورای چهارم و هیات رئیسه خوب بود و در سال دوم این عملکرد خوب تر و بهتر شد. البته معتقدم که مدیریت آقای مسجدجامعی کارشناسی تر نسبت به سال دوم بوده است.

شورای شهر یک نهاد با رویکرد اجتماعی- فرهنگی است که کمترین نسبت را با سیاست دارد. آنچه مشخص است این است که خواسته اصلی مردم نگاه به مشکلات شهری فارغ از گرایش‌های سیاسی و گروهی است، به نظر می‌رسد این دوره از شورای شهر توانسته است به دور از این هیاهو و جنجال‌ها روند مثبتی را در پیش بگیرد و درعین نگاه خوب و کارشناسی، وظیفه نظارت بر امور شهری را نیز به خوبی ایفا کند.

اگرچه بسیاری معتقدند که هنوز شورا تا جايگاه واقعي فاصله دارد، اما اکنون نگاه‌ها نسبت به شورا نسبت به گذشته تغییر کرده، به طوریکه امروز جايگاه شورا به حدي رشد كرده كه در بسياري از تصميم‌گيري‌هاي شهري مداخله و از كنار مسائل و اتفاقات به‌راحتي عبور نمي‌كند؛ اتفاقی که بسیاری آن را مرهون ریاست دو دوره اخیر چهره‌های شاخص اصولگرایی و اصلاح طلبی در رأس این مجلس شهرنشینان به واسطه برگزاری منظم جلسات و برگزاري مرتب جلسات كميسيون‌هاي تخصصي می‌دانند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نیازمندیها
مطبوعات و خبرگزاریها