من در یک خانواده سنتی به دنیا آمدم، مصداق این سخن سعدی که: /همه قبیله من عاشقان علم بودند * مرا معلم عشق تو شاعری آموخت/ تقریباً همة خانواده پدری من فرهنگی بودند؛ مادربزرگ من معلم قرآن بود و مطالعات خیلی وسیعی در حوزههای مختلف ادبیات داشت. بسیاری از حکایتهای گلستان و اشعار حافظ را از حفظ داشت و به مناسبتهای مختلف آنها را روایت میکرد. علی بابا و چهل دزد بغداد و امیر ارسلان نامدار از جملة داستانهایی بودند که همواره مورد درخواست روایت از درگاه مادربزرگ بودند. یک انباری در منزل پدری من بود که بخشی از آن اختصاص به نگهداری مجلات و روزنامههایی داشت که در آن زمان خریداری میشد. این نشریات برای مطالعة یک بار نبودند بلکه بارها و بارها مطالعه میشدند، قصب الجیب حدیث و رقعه منشآتی بودند که چون کاغذ زر میبردند. از کلاس پنجم دبستان به گنجینة مجلات یاد شده پی برده بودم و کاغذ به کاغذ و سطر به سطر این مجلات را نه یک بار بلکه چندین و چند بار در حد درک و دریافت خودم خوانده بودم و به این وسیله با سلسله پاورقیهای لطفاله ترقی که در مجلة سپید و سیاه منتشر میشد آشنا شده بودم. پدربزرگ مادری من در کنار قرآن، حافظ، شاهنامه و مثنوی را همواره در دست داشت و هر بار بخشی از شاهنامه را برای ما نقل میکرد، اینگونه بود که من با ادبیات آشنا شدم و عشق به ادبیات آرام آرام در جان من ریشه دوانید.
سرانجام، سال ۱۳۶۹ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان پذیرفته شدم و مشغول به تحصیل در رشته ادبیات فارسی شدم. دورهای که در کسوت دانشجو در کرمان درس میخواندم، یکی از بهترین بخشهای زندگی من است. در این دوره با آدمهای بسیاری آشنا شدم، استادان بسیار خوبی داشتم و دوستان خیلی خوبی پیدا کردم. دید من به زندگی و دنیا کاملاً تغییر کرد. با آشنایی با آنها و با ادبیات، مسیر زندگی من تغییر کرد و به سمت و سوی دیگری رفتم. در تیرماه سال ۱۳۷۳ جزو دانشجویان ممتاز فارغالتحصیل شدم. خدا را شکر که این ایام، ایام بسیار بسیار خوبی برای من بود. خدا را شاکرم.
اول مهر ۱۳۷۴ در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد مرکز تهران پذیرفته شدم، هم زمان با تحصیل در دبیرستان هاجر در میدان اختیاریه هم درس میدادم. در ۱۸ اسفند ۱۳۷۶ از پایاننامه کارشناسی ارشدم «بررسی صور خیال و زیباییهای شعر عماد فقیه کرمانی» دفاع کردم و در اردیبهشتماه سال ۱۳۷۷ در فراخوان بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شدم و از اول مهر ۱۳۷۷ در بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مشغول به کار شدم.
در نخستين همايش ملي ايرانشناسي ۲۷ تا ۳۰ خردادماه سال ۱۳۸۱ که توسط بنياد ايرانشناسي در تالار حافظيه مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد، با آقای دکتر محمد شرف عالم از دانشگاه پتنا که مقالهای با عنوان « سهم هنود بیهار در شعر فارسی » خواندند، آشنا شدم و آرزوی سفر به هند در ذهنم شکل گرفت. سرانجام در ژانویه ۲۰۰۴ وارد مرکز مطالعات زبان و ادبیات فارسی و آسیای مرکزی، دانشکده مطالعات زبان وادب و فرهنگ، دانشگاه جواهر لعل نهرو در شهر دهلی شدم و شروع به پژوهش و تحقیق کردم. در ژانویه ۲۰۰۸ پس از دفاع از رساله به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگشتم و ادامه مطالعات در حوزه شبه قاره را در ایران دنبال کردم. برای دیدار دوباره سرزمین هند و ادامه تحقیقات خودم در همایشهای مختلفی در شبه قاره شرکت کردم و مقالاتی با محوریت زبان فارسی در هند نوشتم. علاقه همچنان برقرار است و انگیزهای برای نوشتن.
خانم دکتر نرگس جابرینسب استادیار پایه ۲۳ گروه ادبیات فارسی دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب می باشند. ایشان مدرک لیسانس، زبان و ادبیات فارسی را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان اخذ کرد و در سال ۱۳۷۶ مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی را از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دریافت کرد. موضوع پایان نامه کارسناسی ارشد بررسی صور خیال و زیباییهای شعر عماد فقیه کرمانی بود
ایشان دکتری مطالعات زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۳۸۶ از دانشگاه جواهر لعل نهرو در شهر دهلی هندوستان دریافت کردند. موضوع پایان نامه دکترای ایشان نعت و منقبت در شعر فارسی گویان هندو مذهب در قرن ۱۸ میلادی بود
تالیفات :
شاهکارهای ادبیات جهان در آینه نوبل
کلیله و دمنه در گذر تاریخ زبان، زبان فارسی در هند،
ایران و جهان در آینه تاریخ (مجموعه مقالات همایش بین المللی) مولانا ابوالکلام آزاد معمار فرهنگ هند و ایرانی (مجموعه مقالات همایش بینالمللی)
زندگینامه و خدمات علمی فرهنگی علامه محمد اقبال لاهوری فصل/ خیال در آینه شعر اقبال
زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی پروفسور عبدالودود اظهر دهلوی فصل/ اظهر شکر شکن شیرین گفتار
زندگینامه پروفسور شریف حسین قاسمی فصل شریف رساله ناشناخته و نسخه منحصر به فرد
جلوههایی از توسعه در هند، نگاه ایرانی// فصل/ جاذبههای گردشگری هندوستان و نقش آن در توسعه اقتصادی آن کشور
و مقالات متعددی از ایشان چاپ و منتشر شده است.
تهیه وتدوین: کمیته فرهنگی کانون شبه قاره
دیدگاهتان را بنویسید