احسان الله شکراللهی متولد سال ۱۳۴۷ در تهران، در خانوادهای به دنیا آمد که به خط و خوشنویسی و ادبیات و شعر اهمیت میدادند، و طبیعتاً وی به این هردو هنر گرایش پیداکرد، و از دوره ابتدایی با قلم و مرکب آشنا شد، اما اولین حضورش در کلاسهای خوشنویسی به زمان خدمت سربازیاش برمیگردد، که در یک دوره تابستانه از استاد پورعباس، شاگردِ برجسته استاد کیخسرو خروش سرمشق خط نستعلیق گرفت. اما بعد از آن تا سالیان سال گرچه امکان شرکت در کلاسهای انجمن را پیدانکرد، اما به صورت مستمر از روی آثار چاپ شده خوشنویسان بزرگ معاصر مخصوصاً استاد عباس اخوین مشق نظری و گاهی هم مشق عملی میکرد، تا زمانی که در آستانه پنجاه سالگی به صورت جدیتر شاگردی مکتب خط را دنبال گرفت و از محضر استاد محمد جوادزاده، شاگرد برجسته استاد اخوین بهره برد.
شکراللهی در کنار خز نستعلیق خط شکسته نستعلیق را نیز از روی خطوط قدما مخصوصاً همشهری نابغهاش درویش عبدالمجید طالقانی، و نیز سید علیاکبر گستانه مشقکرد، و از معاصران نیز به خطوط استادان مجتبی ملکزاده، محمد حیدری، و شادروان محمدحسین عطارچیان بیشتر علاقه نشان داده است.
وی تا کنون در چند نمایشگاه جمعی و انقرادی شرکت کرده است. نخستین نمایشگاه انفرادی وی با عنوان “رؤیای رستن” در سال ۱۳۹۲ در محل کتابخانه مجلس برگزار شد.
از وی مقالات متعددی نیز در زمینه خوشنویسی منتشر شده، و مقاله وی با عنوان “تصنیف و تصحیف” نیز در نخستین سمینار بینالمللی خوشنویسی جهان اسلام شایسته تقدیر شناخته شد.
وی همزمان با آغاز مأموریتش در هند(زمستان ۱۳۹۶) آموزش نستعلیق ایرانی (تحریری و قلمی) به علاقمندان ایرانی و هندی را در محل خانه فرهنگ ایران در دهلینو پیگرفت که تقریباً پنج سال این کلاسها بهصورت حضوری ادامه داشت، مگر دوران کرونا که کلاسها به صورت مجازی برگزار میشد.
آخرین دستآورد شکراللهی در هند تشویق خوشنویسان هندی به تشکیل انجمن خطاطان هند بود، که با کمک خانه فرهنگ ایران در هند، و حمایت رایزن وقت فرهنگی ایران در دهلینو، آقای دکتر علی ربانی، سامان گرفت، و امروزه به عنوان یک تشکل پویا در آن کشور فعالیتش را ادامه میدهد.
شکراللهی همچنین در دوران خدمتش در هند سلسلهای را با عنوان: پیامهای جهانی ادبیات فارسی را آغازکرد، که در طی آن ابیات برگزیدهای از شعر فارسی را که پیام جهانی دارند، خوشنویسی نموده و به کوتاهی توضیح میدهد و در شبکههای مجازی منتشر میکند.
از جمله فعالیتهای اخیر وی در ایران برگزاری نمایشگاه خوشنویسی به مناسبت سالگرد استقلال کشور هند بود، با عنوان آفرین هند در شعر فارسی، که با پشتیبانی مرکز فرهنگی ویواکآناندا، در محل موزه میرعماد در مجموعه فرهنگی سعدآباد شکل گرفت و با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.
تهیه وتدوین : کمیته فرهنگی کانون شبه قاره
دیدگاهتان را بنویسید