به گزارش کانون، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شد، آمده است: دیدارها در تهران در ادامه گفتگوهای مدیرکل آژانس با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر خواهد بود.
گروسی در همین بیانیه گفت: «ضروری است که ما در اجرای بیانیه مشترک توافق شده با ایران در مارس ۲۰۲۳ پیشرفت اساسی داشته باشیم. »
وی تاکید کرد: «سفر من به تهران در این زمینه بسیار مهم خواهد بود.»
مدیرکل پیشتر گفته بود که برای حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی با ایران، آماده است که با دولت چهاردهم تعامل کند. وی در آخرین نشست شورای حکام آژانس که اواخر شهریور ماه برگزار شد، اظهار داشت: پس از انتخابات در ایران، من با رئیس جمهور پزشکیان مکاتبه کردم و تمایل خود را برای دیدار با او در تهران برای از سرگیری گفتگو و همکاری بین آژانس و ایران نشان دادم. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اضافه کرد که رئیس جمهوری ایران برای ملاقات با وی در فرصت مناسب موافقت کرده است.
گروسی سپس با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه شصتوهشتمین کنفرانس عمومی آژانس اتمی در وین ملاقات و با انتشار پیامی اعلام کرد که به زودی « برای دیدارهای مهم سیاسی و فنی» راهی تهران خواهد شد.
وی دو هفته پیش نیز با «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان در وین دیدار و آن را یک ملاقات بهموقع در آستانه سفرش به تهران توصیف کرد.
بر اساس بیانیه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گروسی در این سفر قرار است درباره نحوه پیشبرد بیانیه مشترک ۴ مارس با مقامهای ارشد ایران رایزنی کند. بیانیه مشترک ۴ مارس، توافقی بود که اسفند ۱۴۰۱ میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی با هدف حلوفصل تمامی مسائل باقیمانده صورت گرفت.
بر اساس این توافق، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.
جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقیمانده پادمانی نیز با رویکرد حرفهای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.
دیدگاهتان را بنویسید