آیا مسئولان به کشور خیانت می‌کنند؟

صحبت‌های دیروز جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور درباره مدیران توجه زیادی را به خود جلب کرد. جهانگیری در بخشی از سخنانش گفت: «راهش این است که همه کار کنیم و هرکس خیانت کرد مهر خیانت بر پیشانی‌اش بزنیم.» 

از طرف دیگر برخی از فعالان توییتری، تصویب CFT در مجلس را خیانت دانستند. این مسئله توجه روزنامه اعتماد را جلب کرده است و در یادداشتی استفاده بی‌حساب از اتهام خیانت سیاسی را نقد کرده است. 

اما این مسئله چند وجه دارد. یک وجه آن همان چیزی است که روزنامه اعتماد گفته است یعنی ما اجازه نداریم مسئولین کشور در دستگاه‌ها و قوای مختلف را به‌راحتی و بی‌حساب به خیانت متهم کنیم. اما از وجهی دیگر یک مسئول ممکن است کاری خائنانه انجام دهد هرچند نیت خیانت نداشته باشد. به بیان دیگر یک مسئول ممکن است نیت خیری داشته باشد اما عملش و تصمیمش نتیجه خوبی نداشته باشد. به‌نظر می‌رسد برخی از تصمیمات به‌خصوص در حوزه اقتصاد این‌گونه است. متولیان اقتصاد کشور به‌خصوص در این چند ماه به قصد بهبود اوضاع، تصمیماتی گرفتند اما نتایج خوبی از این تصمیمات حاصل نشد. با این حال، در چنین شرایطی هرچند نتایج به‌دست‌آمده اصلا مطلوب نیست به نظر می‌رسد متهم کردن مسئولان به خیانت در فضای رسانه‌ای نه‌تنها دردی از کشور دوا نمی‌کند بلکه به ناامیدی مردم دامن می‌زند و ناامیدی در این روزها سم مهلکی برای کشور است.

اما سخنان جهانگیری از جهتی دیگر تعجب‌برانگیز است. جهانگیری قبلا گفته بود: «متاسفانه برخی مدیران بی انگیزه، آویزان کشور شده‌اند.» و دیروز هم از خیانت مدیران نالید. جایگاه جهانگیری ایجاب می‌کند به جای شکایت از مدیران در رسانه‌ها آن‌ها را بازخواست کند و از کار برکنار کند.

بیشتر بخوانید:

آقای جهانگیری مدیران بی انگیزه را چه کسی برکنار کند؟

علی صوفی، وزیر تعاون در دولت اصلاحات و از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با روزنامه آرمان به آن اشاره کرده است. صوفی گفته است: «آقای روحانی و جهانگیری در اغلب سخنرانی‌های خود از ضعف و بی‌انگیزگی مدیران دولت انتقاد می‌کنند و عنوان می‌کنند که انگیزه مدیران دولت باید افزایش پیدا کند و مدیران ضعیف باید از دولت بروند. به نظر می‌رسد این یک نوع بدعت جدید در فضای سیاسی ایران است که مدیران ارشد دولت به جای اینکه مدیران زیرمجموعه خود را بازخواست کنند و از آنها بیلان کاری بگیرند این مساله را به رسانه‌ها می‌کشانند و در رسانه‌ها از مدیران خود انتقاد می‌کنند. بدون شک اگر مدیری از انگیزه کافی برخوردار نیست یا کارنامه موفقی نداشته است باید بدون اتلاف وقت توسط مدیران ارشد دولت و شخص رئیس‌جمهور عزل و مدیری با انگیزه بیشتر به جای وی به کار گرفته شود.» 

صوفی در این مصاحبه از مجلس را شریک دولت در مشکلات کشور دانسته است و گفته است: «در شرایطی که به انتخابات مجلس آینده نزدیک می‌شویم اقدامات مجلس جنبه سیاسی و تبلیغاتی پیدا کرده است. به همین دلیل رویکردی که مجلس شورای اسلامی در پیش گرفته معطوف به واقعیات جامعه و کشور نیست. مساله مهم دراین زمینه این است که مجلس نمی‌تواند خود را ناکارآمد و بحران‌هایی که ناکارآمدی دولت در جامعه ایجاد کرده مبرا کند و با دولت در این زمینه شریک است. به هر حال دولت کنونی منتخب مجلس است. نمایندگان مجلس در شرایطی به مدیران انتخابی حسن روحانی رای اعتماد دادند که انتقادات زیادی نسبت به این انتخاب‌ها وجود داشت و کارشناسان نسبت به انتخاب این افراد هشدار داده بودند... در شرایط کنونی مجلس قانون منع به کارگیری بازنشستگان را تصویب کرده و به این دلیل بیش از نصف استانداران کشور باید جای خود را به افراد دیگری بدهند. در نتیجه کشور با چالش جدی مدیریتی مواجه خواهد شد. این مساله نشان می‌دهد که مجلس به پیامدهای اقداماتی که انجام می‌دهد توجه نمی‌کند و بیشتر اقدامات مجلس پوپولیستی، هیجانی و خالی از عقلانیت و آینده نگری شده است.»

علی صوفی: مجلس شریک دولت در همه بحران‌هاست.

صحبت‌های علی صوفی به‌عنوان یک فعال اصلاح‌طلب بسیار جالب‌توجه و مثبت است. در روزهایی که برخی اصلاح‌طلبان تلاش دارند مشکلات کشور را به امور موهومی مانند دولت مخفی و دولت سایه ارجاع دهند، دیدگاه صوفی بسیار واقع‌بینانه است. به‌طور مثال روزنامه ایران در شماره امروز خود مصاحبه‌ای با احمد خرم داشته است. احمد خرم هم مانند علی صوفی وزیر دولت خاتمی بوده و از چهره‌های اصلاح‌طلب است. خرم در این مصاحبه می‌گوید: «ساختار مدیریت کشور ما معیوب است. 40 سال است که بدون طرح و برنامه حرکت می‎کنیم. سلیقه‎ای کشور را اداره می‏ کنیم. همه این اتفاقات ‌بی‎اعتمادی ایجاد می‎کند. بی‌‏اعتمادی آغاز ماجرا است. غفلت کنیم تبدیل به بدبینی خواهد شد. در این میان براندازان هم که فرصت عرض اندام پیدا کرده‎اند، روی این موضوع که نظام توانمندی و کارآمدی لازم را برای حل مشکلات کشور ندارد، مانور زیادی می‎دهند. کشور مشکل ساختاری دارد. مگر می‎شود اصول مختلف قانون اساسی یک کشوری به مدت 30 سال هیچ‎گونه تغییری نکند؛ آن هم در دنیایی که لحظه به لحظه دانش در آن تولید می‎شود و در اختیار بشر قرار می‎گیرد؟ علم مدیریت جامعه یا علم حکومت‎داری در این 30 سال، زیر و رو شده است اما مملکت ما همین گونه یکنواخت به جلو می‎رود؛ با همان قانون اساسی و بدون هرگونه اصلاح و تغییر.»

اگر خرم اندکی در گفته‌هایش تامل می‌کرد این حرف‌ها را نمی‌زد. چون اتهام «حرکت بدون طرح و برنامه» و «اداره سلیقه‌ای کشور» متوجه خودش و دوستانش می‌شود. حداقل قدرت اجرایی کشور  در بخش زیادی از این ۴۰ سال در دست خرم و دوستان اصلاح‌طلبش بوده است. پس او نمی‌تواند مدعی اداره سلیقه‌ای کشور شود. ایشان به جای موضع مطالبه باید در موضع پاسخگویی باشند.

در ادامه هم درباره نقش دولت در اصلاح امور می‌گوید: «نقش دولت نه، بهتر است که بگوییم نقش حاکمیت چیست و در مورد آن حرف بزنیم. نقش حاکمیت قانونمند و قانونمدار کردن کشور است. باید بستر قانونمداری در کشور تقویت شود.» 

می‌بینیم که برای مبرا کردن دولتی که با حمایت اصلاح‌طلبان بر سر کار آمده است مشکلات را به گردن حاکمیت می‌اندازد. این فضای موهومی است که بخشی از اصلاح‌طلبان در آن زیست می‌کنند. این فضا هیچ نسبتی با واقعیت ندارد و ایشان برای فرار از مشکلات کشور که عموما خودشان در به‌وجود آمدن این مشکلات نقش داشته‌اند به این ایده‌ها متوسل می‌شوند. در مقابل این نگاه غیرواقعی، نگاه علی صوفی است که واقع‌بینانه است و از درون نگاه صوفی می‌توان راه‌حل‌های خوبی برای بهبود امور پیدا کرد.

***

ترمیم کابینه یا تکثیر نوبخت

امروز دو روزنامه از دو دیدگاه سیاسی مختلف تیتری شبیه هم درباره ترمیم کابینه داشتند. روزنامه فرهیختگان تیتر «تغییر به نفع نوبخت» را برای مطلبش انتخاب کرده است. در سوی دیگر روزنامه سازندگی «تکثیر نوبخت در دولت» را تیتر مطلب خود کرده است. 

هر دو روزنامه تحلیلی درباره افزایش قدرت نوبخت و حزب اعتدال و توسعه با گزینه‌های احتمالی رسانه‌ها بیان کرده‌اند. به‌علاوه روزنامه سازندگی، پنج پیشنهاد درباره ترمیم کابینه ارائه کرده است:

«۱- طرح تفکیک چهار وزارتخانه راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، کار و رفاه اجتماعی، صنعت و تجارت از سوی نمایندگان مجلس

۲- انتخاب روسای سازمان ورزش و سازمان جوانان از میان زنان به عنوان معاونان رئیس‌جمهور

۳- انتخاب وزیر اقتصاد از اقتصاددانان جوان و وزیر کار از جامعه‌شناسان جوان

۴- انتخاب رئیس دفتر رئیس‌جمهور به عنوان سخنگوی رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور به عنوان سخنگوی هیئت دولت یا انتخاب معاون حقوقی رئیس‌جمهور به عنوان سخنگوی هیئت دولت

۵- فعال کردن بازرس ویژه رئیس‌جمهور و احیای معاونت اجرایی برای پیگیری برنامه‌های دولت»

پیشنهادات روزنامه سازندگی قابل تامل است و کارشناسان باید درباره آنها نظر دهند. اما عموما در عمل، توان اجرای آنها توسط این دولت کم است. تفکیک وزارتخانه در این اوضاع اقتصادی احتمالا تصمیمی معقول نیست. تغییرات ساختاری بهتر است در شرایطی انجام شود که ثبات و آرامش در اقتصاد و سیاست حکمفرما باشد. درباره انتخاب روسای سازمان‌های ورزش و جوانان از میان زنان باید گفت این ذهنیت غلطی است که با کسب وزارت یا معاونت رئیس‌جمهور توسط زنان، اتفاق خاصی در کشور می‌افتد. چه‌اینکه در دولت دهم وزیر زن انتخاب شد و هیچ اتفاقی برای زنان این کشور رخ نداد. 

درباره پیشنهاد چهرم می‌توان گفت تا زمانی که دولت به افکار عمومی اعتنایی ندارد و اقناع مردم برای دولت کم‌اهمیت است، هرچقدر به سخنگویان دولت و قوه مجریه اضافه شود هیچ فایده‌ای نخواتهد داشت. راه درست، اصلاح نگرش به افکار عمومی است.

با علم به اینکه محمد قوچانی که در دفتر رئیس‌جمهور صاحب منصب است، انتشار این مطلب در روزنامه او شاید کمی عجیب به نظر برسد.

***

افشانی می رود یا نه؟

چندماه از آغاز بحث‌های مجلس درباره طرح ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان می‌گذرد. از نخستین روزهای تصویب این طرح، بحث ماندن یا رفتن افشانی از شهرداری تهران هر روز در رسانه‌ها مطرح می‌شود و هر رسانه‌ای بنا به آنچه مطلوبش است مصاحبه و خبر و تحلیلی منتشر می‌کند و افکار عمومی حیران در این میان مانده است.  اعضای شورای شهر با تاکید می‌گویند افشانی مشمول این قانون نیست و در شهرداری می‌ماند. از طرف دیگر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی می‌گویند افشانی مشمول این قانون است و باید از شهرداری خداحافظی کند. کدام نهاد در این باره حرف آخر را می‌زند؟ در این میان، بیچاره مردم تهران که بازیچه ندانم‌کاری شورای شهر قرار گرفته‌اند.

***

ماجرای تهدید پیامکی

چند روز است که مسئله تهدید پیامکی نمایندگان در پی تصویب CFT در رسانه‌ها بسیار مورد بحث واقع شده است. اینکه مردم نظراتشان را به نمایندگانشان منتقل کنند امر پسندیده‌ای است. اما اگر این مسئله به تهدید و اهانت بینجامد از نظر هیچ‌کس درست نیست. مردم باید به آنچه نمایندگانشان در مجلس انجام می‌دهند حساس باشند و نظراتی درباره عملکرد نمایندگان مجلس دارند و این نظرات را به نمایندگان منتقل کنند خیلی خوب است اما نباید به توهین و تهدید و اتهام بینجامد. هرچند احتمالا رسانه‌های اصلاح‌طلب درباره حجم این پیامک‌ها و مضمون آنها اغراق کرده‌اند. از طرفی حساسیت مردم نباید تحت تاثیر جوسازی‌ها اتفاق افتاده باشد. 

***

تذکر هیئت نظارت بر مطبوعات به کیهان و وطن‌امروز

دیروز هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه‌های کیهان و وطن‌امروز تذکر کتبی داد. این تذکر در پی تیتر این دو روزنامه درباره تصویب CFT در مجلس بود.

تذکر هیئت نظارت با واکنش این دو روزنامه مواجه شده است. روزنامه کیهان نوشته است: «با تذکر هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه کیهان و شکایت صورت گرفته از آن، نکات متعددی مطرح می‌شود که به اختصار بایستی به آن‌ها پرداخت، نخست آنکه گزارش کیهان روایت امر واقع بوده است، یعنی از نرخ ارز همگان اطلاع دارند و این که قرار بود برجام همه مشکلات از جمله آب خوردن مردم را حل کند ولی نه تنها این گونه نشد که با رسیدن نرخ دلار به 18 هزار تومان مردم در به دست آوردن مایحتاج اولیه خود نیز به تنگنا و مشکل برخوردند، مشکلاتی که پیش از برجام خبری از آن‌ها به این صورت نبود.

کیهان در گزارش خود پرسیده بود با برجام که قرار بود مشکلات اقتصادی را حل کرده ارزش ریال را در برابر ارز‌های خارجی از جمله دلار بالا ببرد شاهد دلار 18 هزار تومانی هستیم با FATF چه سرنوشتی در انتظار مردم ایران خواهد بود؟! »

روزنامه وطن‌امروز نوشته است: «از نظر «وطن‌امروز» و با توجه به سابقه هیات نظارت در برخوردهای گزینشی و تضییق رسانه‌‌های منتقد دولت، اقدام هیات نظارت بر مطبوعات علیه روزنامه‌‌های «وطن‌امروز» و کیهان، به‌واسطه ترکیب اعضای آن، یک رفتار کاملا سیاسی و حزبی است. با این حال هم درباره ماهیت تیتر «وطن‌امروز» و هم درباره برخی رفتارهای غیرمسوولانه هیات نظارت بر مطبوعات مطالب قابل ذکری وجود دارد.

همانگونه که گفته شد تیتر «وطن‌امروز» درباره تصویب لایحه CFT در مجلس، در واقع اشاره به یک فرآیند و شبکه تصمیم‌‌‌گیری در کشور بوده است که محصول آن امتیازدهی یا به قول عامیانه‌تر باج‌دهی به غرب است. ترکیب افراد حاضر در عکس و همین‌طور ترکیب روتیتر، تیتر بالا و روتیتر و تیتر پایین صفحه کاملا نشان می‌دهد مخاطب تیتر «وطن‌امروز» یک شخص خاص نیست. کما اینکه در عکس انتخاب شده، رئیس مجلس در حاشیه قرار گرفته و اصطلاحا تصویر او مات شده و تمرکز اصلی عکس روی چهره محمدجواد ظریف است. بنابراین از نظر «وطن‌امروز» نقش اصلی در رویکرد امتیازدهی را دولت و وزارت امور خارجه، و نقش دوم را مجلس داشته است.»

***

چرا حکم انفصال از خدمت سیف اجرا نشد؟

روزنامه رسالت در سرمقاله‌ای به صحبت‌های عادل آذر در صدا و سیما پرداخته است. عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور در گفت‌وگوی ویژه خبری گفته بود: حکم انفصال از خدمت ولی‌الله سیف در بهمن ۹۶ صادر شد.

آخرین اطلاعات «عادل آذر» درباره تخلفات بانک مرکزی

روزنامه رسالت نوشته است: «قاعدتاً وقتی نهاد مهم و کلیدی چون دیوان محاسبات با تشخیص تصمیمات نادرست بانک مرکزی تخلف تصمیم‌گیران را احراز و آنها را به انفصال دائم از خدمت محکوم می کند آن هم در دی ماه گذشته نباید آنها پس از این انفصال کار خود را ادامه می‌دادند. ادامه کار آقای سیف و همکارانشان پس از احراز تخلف و انفصال بنابر هیچ مصلحتی از جمله التهاب بازار توجیه پذیر نیست چون به هر حال بازار ملتهب بود و دلیل رسیدگی‌های دیوان هم التهاب بازار بود... وفق تبصره 2 ماده 23 قانون دیوان محاسبات، دیوان پس از احراز تخلف و صدور حکم انفصال و رای جبران باید پرونده را برای تعقیب به مراجع قضائی بفرستد. آیا چنین پرونده ای برای دستگاه قضا برای رسیدگی حقوقی ارسال شده است؟!»

اما امروز دادستان کل کشور هم به حرف‌های عادل آذر واکنش نشان داد و گفت: «التهابات ارزی از اوخر فروردین به وجود آمد و این حکم در دی ماه صادر شده بوده این حکم اجرا نشد تا زمانی که رئیس بانک مرکزی کنار رفت و پس از 8 ماه رئیس دیوان محاسبات این را در تلوزیون می‌گوید. من به ایشان گله می‌کنم، رئیس دیوان محاسبات کشور چرا رئیس بانک مرکزی را که محکوم به انفصال کردید اجرا نکرده‌اید. چرا خصوصی به بنده منتقل نکردید، حکمی را صادر می کنید و در قفسه می‌گذارید و پس از 8 ماه اعلام می کنید.»

گلایه دادستان کل کشور از دیوان محاسبات

***

اظهارات بحث‌برانگیز سردار نقدی

سردار محمد رضا نقدی در نشست تبیین و گفتمان سازی دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی گفته است: «انقلاب ما ۴۰ سال زیر بار کودتاها، اهداف و توطئه‌ها نرفته، ایستادگی و مقابله کرده حالا امروز برخی می‌خواهند انقلاب را کوچک جلوه دهند و انقلاب به این بزرگی را با گرانی امروز مقایسه می‌کنند... با بزرگنمایی مباحث کوچک تلاش می‌کنند جو کشور را بد نشان دهند و کشور را نا امن جلوه دهند امروز که کشور گرفتار مسائل اقتصادی است تلاش می‌کنند انقلاب عظیم را در برابر این مسائل اقتصادی قرار دهند... خدماتی که انقلاب به ملت داده اصلا قابل مقایسه نیست یکی از آنها این است که ملت متمدن و فرهیخته ای را که چند هزار سال اسیر شاهان بودند و استبداد بیداد می‌کرد را نجات داده است... در هر کجا از گنجینه عملکرد دولت های پس از انقلاب اسلامی که مرور کنیم افتخارات بزرگی داشته ایم و خدمات ارزشمندی را شاهد بودیم.»

سردار نقدی: خدماتی که انقلاب به ملت داده است اصلا قابل مقایسه نیست

این سخنان، زیبنده مسئول جمهوری‌اسلامی نیست. مسئول جمهوری اسلامی باید با واقع‌بینی سخن بگوید. در اینکه انقلاب اسلامی دستاوردهای درخشانی داشته است هیچ شکی نیست اما جمهوری اسلامی در رسیدن به برخی اهداف انقلاب موفق نبوده است و باید این نقیصه را جبران کند. چه اینکه رهبر انقلاب مثلا درباره عدالت اینگونه اشاره کرده‌اند: «نتیجه‌ی مردم‌سالاری، پیشرفت کشور است؛ پیشرفتها هم واقعاً خارق‌العاده است. ما دهه‌ی چهارم انقلاب را دهه‌ی پیشرفت و عدالت نامگذاری کردیم و پیشرفت به معنای واقعی کلمه در کشور اتّفاق افتاده است؛ عدالت را نمیگویم؛ درمورد عدالت ما عقب‌مانده هستیم؛ در این تردیدی نیست؛ خودمان اعتراف میکنیم، اقرار میکنیم. در دهه‌ی پیشرفت و عدالت بایستی هم در پیشرفت موفّق میشدیم، هم در عدالت؛ در پیشرفت به معنای واقعی کلمه موفّق شدیم، واقعاً پیشرفت کردیم و در همه‌ی زمینه‌ها پیشرفت اتّفاق افتاده است؛ [امّا] در زمینه‌ی عدالت، باید تلاش کنیم، باید کار کنیم، باید از خدای متعال و از مردم عزیز عذرخواهی کنیم. درمورد عدالت مشکل داریم و ان‌شاءالله با همّت مردان و زنان کارآمد و مومن، در این ناحیه هم پیشرفت خواهیم کرد امّا در زمینه‌ی پیشرفت مادّی انصافاً کارهای بسیار زیاد و بسیار مهمّی انجام گرفته.»


تابناک :

تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

انتقاد تند وحید جلیلی از مدیران رسانه ملی

وحید جلیلی با نقد ساختار صداوسیما، گفت: «سازمان صدا و سیما به اسم برنامه‌سازی به اشغال طبقه مرفه بی‌هویت درآمده است و یک اقلیتی برای صدا و سیما تعیین تکلیف می‌کنند. صدا و سیما راجع به انقلاب سریال می‌سازد که ۱۰۰ قسمت دارد، اما دین و اسلام در آن وجود ندارد، چرا مدیران ما شرمنده هستند و خجالت می‌کشند.» او در ادامه گفت: «سازمان صدا و سیما را در خدمت اقلیت محدود درآورده‌اید. در طول این ۲۰ سال گذشته آیا یک کاراکتر حزب‌اللهی در سریال‌ها نشان داده‌اید؟ فردی همچون حاج کاظم را در سینما هم نداریم. » وحید جلیلی در ادامه انتقادهایش از صداوسیما، تأکید کرد: «اسلامی که امروز در سازمان صدا و سیما عرضه می‌شود چه اسلامی است؟ فهم مذهبی و تفکر دینی که در این سازمان وجود دارد در حد مرحوم فهیمه رحیمی است، آن هم در میان مدیرانی که خود را فرهیخته‌ترین مدیران سازمان صدا سیما می‌دانند، اما آنتن را که می‌بینید خروجی چیز دیگری است.»

نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه: شورای نگهبان جلوی FATF را بگیرد

حجت‌الاسلام شیرازی، نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه در جمع تعدادی از پاسداران در سخنانی پیرامون مسایل اخیر در کشور به تبیین وظایف نیروهای انقلابی در ابطه با حوادث اخیر و خاصاً FATF پرداخت و تاکید کرد: اینکه مقام معظم رهبری چند ماه قبل به صراحت فرمودند چیزی که استکبار می‌خواهد بر ملت ایران دیکته کند ملت ایران این پیمان را نباید امضا کند. مجلس شورای اسلامی دیروز تصویب کرد که جمهوری اسلامی به کنوانسیون اف ای تی اف بپیوندد، یعنی ما دست حمایت از لبنان ، سوریه و عراق برداریم. غیر از این است؟! وی تاکید کرد: شما حرفهای مقام معظم رهبری را دقت کنید عبارت را نگاه کنید چه خبر است! وظیفه ما در قبال این قانون چیست؟ شورای نگهبان امروز وظیفه دارد جلوی این حرکت را بگیرد. شما عبارت دیروز وزیر امور خارجه را نگاه کنید، می گوید؛ من و رئیس جمهور هیچ نامه و تعهدی را امضا نمی کنیم که با پیوستن به این قانون به اصطلاح استکباری مشکلات کشور حل شود. اگر این قانون را امضا نکنیم فشار آمریکایی‌ها بر ما بیشتر می شود یعنی ما با فشار آمریکایی‌ها این کار را انجام می‌دهیم. غیرت ما کجا رفته؟ نباید فریاد بزنیم؟

سلبریتی‌ها به دستور مقام قضایی احضار شدند

سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا در جمع خبرنگاران در خصوص کمک‌هایی که از سوی سلبریتی‌ها به زلزله زدگان کرمانشاه شده بود، گفت: دستگاه قضایی تعدادی از این افراد را به ما معرفی کرد و دستور داد تعدادی از این افراد باید بیایند و اطلاعات را کامل کنند اما بعضاً به صورت دعوت بوده و صرفاً همه افراد احضار نشده‌اند.

اطلاع رسانی از جلسه غیرعلنی امروزمورد تایید نیست

سازمان برنامه و بودجه کشور در اطلاعیه ای با اشاره به نقل قول های غیررسمی درمورد اظهارات رئیس این سازمان درباره جزئیات بسته های حمایتی دولت تاکید کرد:‌ جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی بصورت غیرعلنی بوده واطلاع رسانی و بیان جزئیات به نقل از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مورد تایید این سازمان نیست. پس از اتمام جلسه غیرعلنی که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد برخی از نمایندگان محترم با انجام مصاحبه و گفت‌وگو با رسانه‌ها اقدام به نقل قول برخی مطالب مطرح شده در این جلسه کردند که ذکر توضیحات ذیل ضروری است: ۱- عنوان جلسه خود حاکی از شرایط آن می‌باشد بنابراین انتشار مطالبی که در چنین جلسه ای مطرح شده خارج از عرف و ضوابط این جلسات است .۲- جزییات برنامه‌های دولت برای اجرای بسته‌های حمایتی پس از تصویب نهایی به اطلاع مردم خواهد رسید. لذا اطلاع‌رسانی نیابتی و نقل به مضمون از زبان مقامات دولتی نه تنها خارج از استاندارد‌های حرفه‌ای خبررسانی است بلکه غیرقابل استناد است.

تلاش ناکام رئیس صداوسیما برای ابقای معاونان بازنشسته

عبدالعلی علی‌عسگری رئیس سازمان صداوسیما با هدف اجرا نکردن قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان با برخی مقامات عالی‌رتبه کشور مکاتبه کرد. علی‌عسگری در نامه خود خواستار معاف شدن چندتن از معاونان خود و روسای شبکه‌ها از قانون مزبور شده اما با این تقاضا مخالفت گردیده است. گفته می‌شود عدم موافقت با این درخواست، رئیس صداوسیما را با مشکلاتی برای تعیین جایگزین مواجه کرده است. مجید آخوندی معاون سیاسی، مرتضی میرباقری معاون سیما، علی‌اصغر پورمحمدی و رضا پورحسین قائم‌مقام‌های معاون سیما، علی دارابی معاون امور استان‌ها، محمدرضا جعفری‌جلوه مدیر شبکه دو، عبدالرضا بوالی مدیر شبکه خبر، مهرداد سیدمهدی مدیر خبرگزاری صداوسیما، اردشیر زابلی‌زاده مدیر شبکه ایران‌کالا و عباس مهدوی‌مهر مدیرکل بازرگانی، اعضای لیستی هستند که رئیس صداوسیما برای جلوگیری از بازنشستگی آن‌ها در تلاش است./۲۴آنلاین

13 نفر از پرسنل شهرداری کرج دستگیر شدند

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز:13 نفر از پرسنل خاطی شهرداری مرکزی و شهرداری منطقه 6 کرج دستگیر شدند.بلاتکلیفی وضعیت شهردار کرج و قصور اعضای شورای شهر در انتخاب شهردار این کلانشهر موجب مشکلات و تضرر شهرداری و عدم خدمات رسانی به شهروندان شده است. بلاتکلیفی شهرداری موجب افزایش روز افزون تخلفات در بدنه شهرداری ، رشد فزاینده دلالی، اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات و تضیعع حقوق عمومی گردیده است. سربازان گمنام امام زمان(عج) در استان البرز در راستای سالم سازی و برخورد قاطع با تخلفات اقدام به تحقیقات مشروح و مفصل نموده و گزارش کاملی در خصوص تعدادی از پرسنل متخلف شهرداری به دستگاه قضایی منعکس که تاکنون 13 نفر از پرنسل شهرداری، افراد دلال و کار چاق کن شناسایی و دستگیر شدند. عمده فعالیت این افراد کار چاق کنی، اخذ رشوه در حوزه ساخت و ساز غیر مجاز، خرید و فروش پست های مدیریتی، اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات، غصب عناوین و جعل است که پرونده در حال بازرسی و تکمیل تحقیقات است.ایسنا

فشار لیدرهای پرسپولیس باعث مرگ هادی نوروزی شد

مهرداد کفشگری بازیکن کنونی سایپا و پرسپولیس دل پری از مدیران سابق پرسپولیس دارد و آنها را مسبب مشکلات این روزهای پرسپولیس می‌داند. او درباره مرحوم هادی نوروزی و اتفاقاتی که برای او در این باشگاه افتاد گفت: لیدر‌ها بعد از بازی با سایپا که ما بازی را به آن‌ها باختیم کار‌هایی انجام دادند که خدابیامرز هادی نوروزی یک هفته تمام گریه می‌کرد و فشار خیلی زیادی روی او بود. همه‌ی این موارد دست به دست هم می‌دهد تا یک نفر در ۳۱ سالگی فوت کند. یک سری‌ها می‌توانند با مسائل کنار بیایند و آن را هضم کنند، اما برخی دیگر مثل هادی هم نمی‌توانند و این اتفاقات برایشان رخ می‌دهد./ایلنا

چرا «سکه‌فروش» و «دلارفروش»، مفسد فی‌الارض شدند؟

اخیرا حکمی از سوی قوه قضاییه صادر شده است که برخی دلارفروش‌ها و سکه‌فروش‌ها به عنوان مفسد فی‌الارض شناخته شده‌اند. چرا کسانی که جرم اقتصادی مرتکب شده‌اند، مفسد فی‌الارض هستند؟ اصلی ترین دلیل فقهی و شرعی این حکم، علاوه بر رعایت احتیاط و حرمت دماء مسلمین (خون مسلمان را نباید ریخت) استناد به آیه مبارک 33 از سوره مائده است. بر این اساس مفسران بسیاری محاربه و فساد فی الارض را یکی دانسته و درباره جرم "محاربه" هم عنوان کرده اند "محارب کسی است که سلاح خود را بر مردم آشکار کند و باعث ترس شود". مخالفان صدور حکم مفسد فی الارض برای فعالان بازار سکه و ارز می گویند محاربه و افساد فی الارض، یک جرم هستند و نمی توان خرید و فروش سکه و دلار را مصداق افساد فی الارض (که همان محاربه) است، دانست./ خبرآنلاین

آکادمی ملی المپیک آب‌گرم ندارد!

بعد از انفجار در تاسیسات آکادمی ملی المپیک، هنوز سیستم آب گرم حل نشده و این موضوع ورزشکاران را با مشکل روبه‌رو کرده است. 16 مردادماه موتورخانه آکادمی ملی المپیک منفجر شد و 3 نفر در این انفجار کشته شدند. این انفجار باعث از بین رفتن تاسیسات آکادمی ملی المپیک شد و بعد از گذشت 2 ماه هنوز آب گرم آکادمی درست نشده است. با توجه به اینکه ورزشکاران در آکادمی تمرین می‌کنند و برخی از آنها در این مکان اقامت دارند، نداشتن آب گرم باعث شده تا بعد از تمرین نتوانند دوش بگیرند و همین مشکلات عدیده ای را برای آنها بوجود آورده است/ فارس

خاتمی نتوانسته خود را از حصر سوءاستفاده‌کنندگان خارج کند

منتجب نیا، قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی می‌گوید: شورای عالی اصلاح‌طلبان نماد استبداد و بر خلاف دموکراسی است. او همچنین می‌گوید سیدمحمد خاتمی در حصر سوءاستفاده‌ کنندگانش قرار گرفته و نتوانسته از آن خارج شود. فشارها و القائات از سوی عده‌ای به قدری زیاد است که آقای خاتمی نیز توان مقاومت در برابر این فشارها را ندارد و شاهد هستیم که عده‌ای در حال سوء استفاده از نام و اعتبار آقای خاتمی برای پیشبرد اهداف خود هستند و آقای خاتمی نیز تاکنون نتوانسته خود را از این حصر و فشار خارج کند./تسنیم

ترفندهای جدید بازنشستگان برای دور زدن قانون

محمد حسن‌نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از برخی تلاش ها برای عدم اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اظهار داشت: کسی به فکر دور زدن قانون نباشد، به عنوان مثال در یکی از مناطق آزاد، رئیس منطقه آزاد با یک فرد بازنشسته قراردادی با عنوان مشاور حقوقی بست در حالی که این منطقه آزاد دارای مشاوران حقوقی بود. به این فرد ۱۰ میلیون حقوق می دادند اما چون نمی توانستند با وی قرارداد ببندند فرد بازنشسته شرکتی را به ثبت رساند و منطقه آزاد با آن شرکت قرارداد ماهانه ۱۲ میلیونی بست/مهر

زیباکلام ۳.۸ میلیارد؛ دایی ۱۱ میلیارد تومان

یک منبع آگاه در بنیاد مسکن گفت: دایی و زیباکلام، در خصوص نحوه هزینه کرد آورده های مردمی برای بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه با بنیاد مسکن هماهنگی کامل دارند. در خصوص منابعی که در اختیار خانم کلباسی است، اطلاعی ندارم ولی علی دایی حدود ۱۱ میلیارد تومان پول جمع کرد. زیباکلام هم ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جمع کرد. خانم نرگس کلباسی هم در حال انجام کارهایی از این دست است. اینها کاملا با ما هماهنگ هستند و می دانیم دارند چه کاری انجام می دهند. / مهر

افزایش 30 درصدی فوت شدگان با قرص برنج

سازمان پزشکی قانونی: 308 نفر از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست دادند، مقایسه این میزان جانباخته با قرص برنج با مدت مشابه سال گذشته با 236 نفر فوتی 30.5 درصد افزایش را نشان می دهد./ ایرنا

حافظ ناظری از ایران رفت

حافظ ناظری با انتشار ویدئویی اعلام کرد که برای مدتی از ایران می رود و این دوری از کشور و مردم سرزمینش بسیار برایش تلخ و سخت است.

انتقادات تند حق‌شناس از روحانی

عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملّی گفت: کابینه فعلی، کابینه‌ای نیست که بتواند مشکلات جامعه را حل کند. باید حلقه انتخاباتی خود را از محدودیت خارج کنیم و افرادی که دارای توانمندی بیشتر و قدرت تصمیم‌گیری مناسب هستند و عملکرد مناسب تری در سابقه آن‌ها وجود دارد را به کار بگیریم.محمّدجواد حق‌شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملّی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به برگزاری نشست رئیس‌جمهور با اصلاح‌طلبان، گفت: رئیس‌جمهور وقت مناسبی را صرف این جلسه کردند و اصلاح‌طلبان دغدغه‌هایشان را راجع به اداره کشور و مشکلات مردم، مخصوصاً وضعیت معیشتی و کاهش سرمایه اجتماعی که می‌تواند برای اداره کشور، نگرانی ایجاد کند، مطرح کردند.وی درباره تأثیر نشست مزبور، بر روابط اصلاح‌طلبان و دولت، گفت: باور من این است که این جلسه با تأخیر ۴ ساله برگزار شد. انتظار می‌رفت از همان سال اوّل انتخاب روحانی، این جلسات با تمام جریانات سیاسی برگزار می‌شد، نه فقط با حامیان ایشان در جریان اصلاحات.

توصیه مردمیِ کدخدایی به نمایندگان مجلس

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه مطابق اصل ۸۶ قانون اساسی نمایندگان در مقام ایفای وظایف نمایندگی آزاد هستند، تاکید کرد که لازم است دغدغه‌های مردم مورد توجه نمایندگان قرار گیرد.عباسعلی کدخدایی خطاب به نمایندگان مجلس در توییتر نوشت:‏بررسی هر مصوبه‌ای در مجلس نیازمند بیان دیدگاه‌های موافق و مخالف نمایندگان محترم است. مطابق اصل ۸۶ قانون اساسی نمایندگان نیز در مقام ایفای وظایف نمایندگی آزاد هستند. البته لازم است دغدغه‌های مردم عزیز مورد توجه نمایندگان قرار گیرد و از طرفی انتقاد‌ها نیز نباید همراه با توهین باشد.

باهنر: حضرت عزرائیل باید به داد ما برسد

نایب رییس ادوار پیشین مجلس شورای اسلامی می گوید:کادرسازی در کشور خوب انجام نشده است و برخی به من انتقاد می کردند چرا این بار برای مجلس نامزد نشدی. به طنز پاسخ دادم بعضی از ما این قدر مانده ایم که باید حضرت عزرائیل به داد ما برسد و از صندلی مسئولیت جدا کند.«محمدرضا باهنر» در گفت وگو با ایرنا گفت : کادرسازی لوازمی دارد معتقدم در نظام مردم سالاری دینی، حتما باید 2-3 حزب قدرتمند چارچوب دار وجود داشته باشد تا نظام اوج بگیرد. حزب عکس دانشگاه جایی است که می توان کادرسازی کرد.وی می افزاید : الان نماینده ای در مجلس داریم فوق تخصص جراحی قلب دارد و بسیار متدین، باسابقه و انسان چشم و دل پاکی است. اما ما در مجلس جراح قلب نمی خواهیم در آنجا کسی را می خواهیم که حکمرانی خوب بلد باشد.باهنر همچنین در مورد انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت رجایی و باهنر در هشتم شهریورماه 1360 می گوید: پیگیر پرونده انفجار دفتر نخست وزیری بودم عده ای می خواستند چهره های مشهور دولت وقت را متهم به دست داشتن در این ترور کنند پس از مدتی احساس کردم این اتهام زنی ها به رقابت های سیاسی ارتباط دارد.وی اضافه کرد: مدتی پیگیر پرونده بودم عده ای می خواستند بگویند یکسری از مسئولان رده بالای کشور در این ترورها دست دارند. پرونده را از اول تا آخر خواندم «خیلی شم حقوقی است و اطلاعاتی ندارم اما واقعیت این است من در این پرونده چیزی استشمام نکردم.»وی ادامه داد: می خواستند برخی چهره های دولت وقت را به دست داشتن در بمب گذاری متهم کنند. احساس کردم این موضوع به رقابت های بی ربط سیاسی ارتباط دارد و می خواهند یکدیگر را متهم کنند.

کریمی قدوسی تبرئه شد

سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از بررسی شکایت بروجردی از کریمی قدوسی، دو عضو کمیسیون امنیت ملی، در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد و گفت: شکایتی از آقای کریمی قدوسی درباره انتشار فیلمی درخصوص آقای دری اصفهانی در صحن مجلس شده بود که هیات نظارت این کار را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص نداد.محمدجواد جمالی در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح جلسه امروز هیات نظارت بر نمایندگان گفت: دستور اول شکایت آقای بروجردی از آقای کریمی قدوسی به دلیل انجام مصاحبه‌ای بود. ظاهرا بنا به اختلاف نظرهایی که بین آقای بروجردی و آقای کریمی قدوسی در مجالس قبلی وجود داشته، شکایتی به محاکم قضایی شده که برای آن حکم صادر شده است. آقای بروجردی تاکید داشت که با توجه به صدور حکم قضایی دیگر نباید آقای کریمی قدوسی در این موارد علیه او مصاحبه و صحبت کند.وی افزود: برای بررسی این شکایت آقای کریمی قدوسی در جلسه هیات حاضر شد و این توضیح را داد که صحبت‌هایی به نقل از او علیه آقای بروجردی مطرح شد که او این حرف‌ها مطرح نکرده و سایت عمارنیوز منتشر نموده است. در نهایت مقرر شد که جلسه بعدی آقای بروجردی به عنوان شاکی حضور پیدا کرده و موضوع را توضیح دهد.

ترقی: به دنبال انتقاد از دولت نیستیم

یک عضو حزب موتلفه اسلامی گفت: آماده ارائه پیشنهادات خود به رییس‌جمهور هستیم. قطعا جلسه ما با جلسه اصلاح‌طلبان متفاوت خواهد بود.حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به انتشار خبر دعوت رییس‌جمهور از احزاب اصولگرا آیا به این دیدار دعوت شده‌اید یا خیر، گفت:‌ تاکنون دعوتی از حزب موتلفه صورت نگرفته است.وی در خصوص دیدار این حزب اصولگرا با رییس‌جمهور در صورت تشکیل این جلسه گفت: در نامه‌ای همراه با ۲۳ تشکل دیگر اصولگرا به سران قوه اعلام کردیم که آماده ارائه پیشنهاد و کمک هستیم.ترقی ادامه داد: از روزی که رییس‌جمهور گفت دست کمک به سوی احزاب دراز می‌کنم،‌ منتظر هستیم فرصتی مهیا شود تا بتوانیم راه‌حل‌های خود را به ایشان اعلام کنیم.این عضو حزب موتلفه اسلامی با اشاره به جلسه احزاب و فعالین اصلاح‌طلب با رییس‌جمهور گفت: قطعا جلسه ما با آن جلسه متفاوت خواهد بود؛ چرا‌که آنها تنها انتقاد کردند اما ما به دنبال انتقاد کردن نیستیم و تنها می‌خواهیم پیشنهادات خود را ارائه کنیم.

عضو جامعه روحانیت مبارز: موافقان CFT خائن نیستند

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت:در عین بیان نقطه نظرات، ما باید جلوی تنش‌ها و اختلافات را بگیریم، یک نماینده نقض برجام و معاهدات بین‌المللی در جهان را می‌بیند و تصویب لایحه CFT را به صلاح کشور نمی‌داند اما نماینده دیگر می‌گوید با تصویب لایحه لطمه‌ای به نظام و کشور نمی‌خورد. حالا برداشت و تحلیل است.حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر درباره خائن خواندن 143 نماینده مجلس موافق با لایحه CFT در برخی رسانه ها و اظهارنظر سیاسیون مخالف دولت به خبرآنلاین توضیح داد: نمی توان به آنها خائن گفت. به هر حال موضوعاتی در مجلس طرح می شود هر کسی دیدگاهی دارد.وی با بیان اینکه ما بنا را بر سوء نیت نمی گذاریم، بلکه بنا را بر این می گذاریم که کدام تحلیل درست و کدام تحلیل نادرست است، افزود: یک نماینده این لایحه را استعماری می داند و معتقد است فردا دشمن از آن برای فشار بر ایران سوءاستفاده می کند بنابراین رأی مخالف می دهد. در مقابل یک نماینده نیز می گویند «ایران حامی تروریسم و تروریسم پرور نیست، جبهه مقاومت و رزمندگان در این جبهه را نیز تروریست نمی دانیم بنابراین برای آنکه دشمن به ما فشار نیاورد، اشکالی ندارد، قانون کنیم که باید با تأمین مالی تروریسم مبارزه شود».نماینده مردم اصفهان در مجلس هشتم در پاسخ به این سئوال که آیا شورای نگهبان باید 143 نماینده موافق با CFT را در انتخابات مجلس آینده رد صلاحیت کند؟ گفت: خیر، این طور نیست که نماینده‌ای را به دلیل رأی به مصوبه ای فاقد صلاحیت بدانیم. بلکه نگاه و تحلیلش این بوده است./خبرآنلاین