کد خبر: ۴۱۷۴
تاریخ انتشار:۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۳
سایت خبری تحلیلی کانون هند پيرو انتشار بيانيه تشكل هاي دانش آموختگان ايراني خارج از كشور
نماينده محترم و دلسوز مردم كرمان ضمن مصاحبه با خبرگزاري خانه ملت راهكار هاي مناسبي را در جهت رفع مشكلات اخير ارزي مطرح نمود:
دكتر زاهدي عضو محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با 
تقسیم دانشجویان محصل در خارج از کشور به سه گروه خواستار آن شد که به آن دسته که شرایط ادامه تحصیل آنها در دانشگاه‌های داخل مهیا نیست، ارز دولتی تخصیص داده شود.  
اهدی تاکید کرد:

ضرورت تخصیص ارز دولتی به دانشجویانی که شرایط ادامه تحصیل آنها در داخل مهیا نیست

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تقسیم دانشجویان محصل در خارج از کشور به سه گروه خواستار آن شد که به آن دسته که شرایط ادامه تحصیل آنها در دانشگاه‌های داخل مهیا نیست، ارز دولتی تخصیص داده شود.

محمدمهدی زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  با اشاره به نامه اعتراضی انجمن تشکل‌های دانشجویان ایرانی چندین کشور ( ١٠ تشکل اسلامی دانش آموختگان) در خصوص تاثیر بی‌ثباتی بازار ارز در وضعیت تحصیل آنها و تأمین ارز مورد نیاز خود، اعتراض آنها را به‌حق دانست و گفت: برنامه‌ریزی دانشجویان بر اساس ارزی بوده که همیشه دولت می‌داده به همین دلیل در شرایط اقتصادی کنونی کشور و وضعیت ارز با مشکل مواجه شدند لذا از دولت می‌خواهیم تدبیری برای این امر اتخاذ کند.

نماینده مردم راور و کرمان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت حداقل باید به دانشجویانی که تا کنون برای تحصیل خود به خارج از کشور رفته‌اند، ارز با نرخ دولتی بدهد یا اینکه مکانیزمی در نظر گرفته شود تا این افراد بتوانند وارد کشور شوند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ممکن است برای پذیرش دانشجویان در رشته‌هایی مانند پزشکی در داخل کشور مشکلاتی وجود داشته باشد و نتوان همه آنها را بازگرداند، لذا باید تمهیدی اندیشیده شود که حداقل به همین افراد ارز 4200 تومانی داده شود و برای مابقی دانشجویان محصل در خارج از کشور نیز جایابی شود تا بتوانند در دانشگاه‌های داخلی تحصیل کنند.

دانشجویانی که تمایل به تحصیل در دانشگاه‌های داخلی ندارند، نباید ارز دولتی دریافت کنند

وی تاکید کرد: اگر وزارتخانه‌های علوم یا بهداشت قادر هستند با شروطی که مقرر شده، دانشجویان متقاضی بازگشت و ادامه تحصیل در دانشگاه‌های داخلی را بپذیرند که باید هر چه سریعتر بسترهای آن را فراهم کنند؛ اگر بعد از این مرحله، فردی تمایل به بازگشت نداشت، نباید به او ارز 4200 تومانی تعلق بگیرد.

زاهدی دانشجویان محصل در خارج از کشور را به چند دسته تقسیم کرد و توضیح داد: عده‌ای از افراد، بورسیه‌شدگان دانشگاه‌های خارجی هستند که مشکلی در زمینه تأمین ارز مورد نیاز خود ندارند؛ عده‌ای هم آنها هستند که اکنون می‌توانند برگردند و دانشگاه‌های ما ظرفیت پذیرش آنها را دارند که باید از این فرصت پیش‌آمده استفاده کنند و بازگردند و نباید انتظار داشته باشید، امتیاز اضافه‌تری دریافت کند و دسته سوم هم آنها هستند که در حال حاضر در دانشگاه‌های داخلی ظرفیتی برای تحصیل آنها وجود ندارد که بنده معتقدم باید به این گروه ارز دولتی داده شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت خواست هر چه سریعتر برای دانشجویان محصل در دانشگاه‌های خارج از کشور، یا جایابی کنند یا ارز دولتی به آنها تخصیص دهند.

سایت خبری تحلیلی کانون هند به همراه ١٠ تشکل دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور همچنان در حال پیگیری و تلاش در جهت رفع مشكلات اخير ارزی دانشجویان ایرانی می باشد