شنبه / ۲۰ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×
ظرفیت ایران برای حل مناقشه شبه‌قاره
سفیر سابق ایران در پاکستان؛

ظرفیت ایران برای حل مناقشه شبه‌قاره

به مناسبت برگزاری آیین بزرگداشت زبان فارسی؛

گردهمایی جهانی فرهنگستان برای پاسداشت زبان و ادب فارسی

دکتر محمود اسعدی مشاور رئیس فرهنگستان زبان وادبیات فارسی : آیین پاسداشت زبان و ادب فارسی امسال با حضور سی شخصیت برجسته بین‌المللی و اعضای فرهنگستان، برای اولین بار در قالب اجلاسی بی‌سابقه برگزار می‌شود. این رویداد که با هدف تقویت جایگاه زبان فارسی در ایران و جهان طراحی شده، همزمان با بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و نشست‌های تخصصی از ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت برگزار خواهد شد.
  • کد نوشته: 5989
  • می 10, 2025
  • 10 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    اسعدی دبیر همایش چهره های ماندگار : فرهنگستان زبان و ادب فارسی چند سالی است که آیین پاسداشت زبان و ادب فارسی را با هدف حفظ و اعتلای این میراث فرهنگی برگزار می‌کند. امسال، با فعال شدن بخش بین‌الملل فرهنگستان، این رویداد رنگ و بویی جهانی به خود گرفته است. برای اولین بار، سی شخصیت برجسته از اعضای پیوسته، وابسته و افتخاری فرهنگستان، شامل ایرانیان مقیم خارج و غیرایرانیانی که در اعتلای زبان و ادب فارسی در کشورهای دیگر نقش داشته‌اند، در یک اجلاس بین‌المللی گرد هم می‌آیند.

    وی گفت : این اجلاس با حضور اعضای ایرانی ساکن ایران، ایرانیان مقیم خارج و شخصیت‌های غیرایرانی از کشورهایی نظیر روسیه، ترکیه، هندوستان، تاجیکستان، پاکستان، افغانستان و برخی کشورهای اروپایی برگزار می‌شود. از هندوستان، سه عضو برجسته فرهنگستان، خانم صفوی، آقای چندر شیکهر و استاد شریف حسین قاسمی، در این رویداد حضور خواهند یافت. مدعوین از روز شنبه وارد ایران شده و تا پایان هفته مهمان فرهنگستان خواهند بود.

    اسعدی در ادامه تصریح کرد: همزمان با این اجلاس، از ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت، نشست‌های تخصصی دوازده‌گانه و سیزده‌گانه در محل فرهنگستان برگزار می‌شود. این نشست‌ها به موضوعات کلیدی مانند فرهنگ‌نویسی، واژه‌گزینی، ادبیات تطبیقی و ادبیات معاصر اختصاص دارند و فضایی برای بحث و تبادل نظر میان استادان و پژوهشگران فراهم می‌کنند.

    اهداف این رویداد:

    1. برگزاری اجلاس اصلی با حضور تمامی اعضای فرهنگستان برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی.
    2. پاسداشت زبان و ادب فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی.
    3. تبادل نظر درباره جایگاه زبان و ادبیات فارسی در ایران و جهان.
    4. ارتقای کیفیت آموزش زبان و ادبیات فارسی به غیرفارسی‌زبانان.

    وی در پایان گفت : این رویداد در ادامه تلاش‌های پیشین فرهنگستان و چهره‌هایی چون نگارنده این متن شکل گرفته است که بیش از یک دهه در کیهان فرهنگی با انتشار مقالات پژوهشی و گفت‌وگو با استادان برجسته، از جمله مرحوم استاد عابدی و دیگر بزرگان شبه‌قاره، به اعتلای زبان فارسی کمک کرده‌اند. انتشار کتاب «در دری»، که شامل گفت‌وگوهایی با شخصیت‌های برجسته در حوزه نقد ادبی و زبان فارسی است، نیز بخشی از این تلاش‌هاست. امید است این برنامه‌های جدید، در راستای همان اهداف گذشته، به ارتقای کیفی آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در سطح جهانی یاری رساند.

    تهیه وتدوین: کمیته فرهنگی کانون شبه قاره

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *